Kuka olen?

Heippa! Olen Nelly, koulutettu doula Helsingistä. Perheeseeni kuuluu aviomies sekä kaksi lasta. Raskausaika, synnyttäminen ja lapsivuodeaika oli jotain niin ainutlaatuisen kaunista, että tiesin ensimmäisen lapseni syntymän jälkeen haluavani työskennellä uuden elämän äärellä. Jokainen synnyttäjä ansaitsee tulla kuulluksi sekä saada kaiken tarvitsemansa tiedon ja tuen niin raskausaikana, synnytyksessä kuin sen jälkeenkin. Ja siinä minä doulana voin auttaa sinua. Arvostan jokaista synnyttäjää, perhettä sekä tapaa synnyttää. Haaveilit sitten alkukantaisesta kotisynnytyksestä, lääkkeellisestä sairaalasynnytyksestä, suunnitellusta sektiosta tai mistä vaan näiden välillä, minä tuen sinua ja teen kaikkeni, että synnytyskokemuksesi on hyvä. Minä uskon sinuun ja kehosi luontaiseen voimaan synnyttää.

Minulla on takana kaksi toisistaan hyvin erilaista synnytystä. Esikoiseni synnytykseen en suuremmin valmistautunut, sillä luotin kehoni toimintaan sekä kätilöiden ammattitaitoon. Synnytys kokonaisuudessaan oli hyvä ja kaunis kokemus, mutta huonon valmistautumisen myötä koin, ettei synnytys ollut omassa hallinnassani. Tästä syystä toisen lapseni odotusaikana halusin haalia tietoa synnyttämisestä, käydä laadukkaan synnytysvalmennuksen yhdessä puolisoni kanssa, panostaa raskausajan hyvinvointiin sekä valmistautua synnytykseen kaikinpuolin mahdollisimman hyvin. Hyvän valmistautumisen ansiosta sain kokea kauniin lääkkeettömän vesisynnytyksen, jonka aikana olin koko ajan tietoinen, mitä tapahtuu ja kaikki eteni toiveideni mukaisesti. Tämä kokemukseni vahvisti käsitystäni synnytykseen valmistautumisen tärkeydestä sekä kasvatti kiinnostustani synnytyksen fysiologiaan entisestään. Samalla doulan työ alkoi puhutella minua entistä enemmän. Niinpä päätin kuopuksemme vauvavuoden jälkeen lähteä Doulesin doulakoulutukseen ja se oli yksi elämäni parhaista päätöksistä. 

Yrittäjyyden ohella opiskelen Helsingin yliopistossa. Minulle on tärkeää kehittää itseäni jatkuvasti ja sytyn tutkitun tiedon tuomisesta käytäntöön. Vapaa-ajalla nautin pitkistä aamupaloista, juoksulenkeistä, irtokarkeista sekä auringonnousuista ja -laskuista. Minulle on tärkeää olla ihmisenä helposti lähestyttävä, ystävällinen, empaattinen ja lämmin. Toivottavasti nämä piirteet välittyvät myös kotisivuiltani ja tapaamme pian!


Koulutukseni:

Doules doulakoulutus, kouluttaja Marjaana Siivola 03/2022

Personal Trainer, Trainer4You 09/2019